U bevindt zich hier:Beginpagina - Wie,Wat,Waar - Wat - Kringwerk - Woensdagavond 31 januari 2018; Filmavond 'Hier ben ik'
vrijdag, 12 januari 2018 08:21

Woensdagavond 31 januari 2018; Filmavond 'Hier ben ik' Speciaal

Een topmanager die bijna sterft tijdens de New York marathon maar weigert op te geven, een vrouw die niet kan verwerken dat ze na haar echtscheiding haar upperclass status verliest en twee jonge, ambitieuze financials die geconfronteerd worden met een onverwerkt familieverleden. Op zondag bezoeken zij de kerk in Bloemendaal waar dominee Ad van Nieuwpoort een alternatief biedt voor het jachtige bestaan, negatieve zelfbeelden, verstikkende ambities.

Door zich in te graven in de oeroude teksten uit de Bijbel legt deze dominee een treffend verband met het leven van nu waarin burn-outs, stress, boventalligheid, heldendom en angst voor verlies zo oud als de mens zelf blijken te zijn. Dat inzicht biedt troost en verlichting om verder te kunnen. De film laat ook de worstelingen van de dominee zelf zien, met zijn gezin, zijn vader en zijn ambities. Daarmee blijft hij vooral ook een mens, kwetsbaar en op zoek naar verdieping van het bestaan. Zo probeert hij tegenwicht te bieden aan nihilisme. De film biedt een zeldzaam inkijkje in de rol die het geloof en de geloofsgemeenschap vervult in het leven van mensen.

Na de film houden we een nabespreking voor wie dat wil.

Wat:                          Hier ben ik (speelfilm 2017)

Voor wie:                  Voor iedereen

Wanneer:                 Woensdag 31 januari om 19.30 uur

Waar:                       Maartenskerk

Opgave:                   voor 29 januari bij ds. Steenks

Lees 18 keer Laatst aangepast op vrijdag, 12 januari 2018 08:35