U bevindt zich hier:Beginpagina - Wie,Wat,Waar - Wat - Diaconaat - Paasgroetenactie
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

dinsdag, 11 mei 2010 17:12

Paasgroetenactie

Paasgroetenactie

Vanuit heel de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden elk jaar weer een Paasgroet aan gevangenen in binnen- en buitenland,als een bemoediging. Met Pasen vieren christenen wereldwijd de opstanding van Jezus : de dood en de nacht wijken voor het licht! Juist ook de gevangenen die terecht veroordeeld kunnen zijn, willen wij laten weten dat zij waardevolle mensen zijn in Christus' ogen: er wordt aan hen gedacht, er wordt voor hen gebeden.

Dat dat goed doet, horen we via justitiepredikanten, van de Stichting Epafras, terwijl ook de gevangenen van de groetenlijst van Amnesty en de mensenrechtenorganisaties in het buitenland blij zijn met de steun die van de kaarten uitgaat.

Een Paasgroet aan iemand die je niet kent...

Als u mee doet, stuurt u een Paasgroet aan iemand die u niet kent. In veel gevallen zelfs aan iemand van wie u de naam die niet kent: gevangenen in Nederland, Nederlandse gevangenen in het buitenland. Dat doen we om hun privacy te waarborgen.

Dat voelt misschien voor u wat onpersoonlijk aan. Maar degene die uw groet ontvangt ziet en voelt het als belangstelling van ‘buiten de muur’ voor hem of haar. En dat doet goed, zo horen we steeds weer, via de justitiepredikanten en de Stichting Epafras. U kunt aan de kaart wel een persoonlijke tint geven met een persoonlijke groet of bemoediging op uw Paasgroet: een bijbeltekst die u zelf altijd bemoedigt, een gedicht dat u voor hem of haar heeft gemaakt...

Lees 10541 keer Laatst aangepast op zondag, 10 november 2013 11:58
Meer in deze categorie: Diaconie-collecte »