U bevindt zich hier:Beginpagina - Partners - Kerken en organisaties - vakantie
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

vakantie

Genieten van een vakantie…………….

Jaarlijks genieten meer dan 2.500 gasten van een week vakantie via hetvakantiebureau.nl.

Het vakantiebureau.nl heeft bijna 50 jaar ervaring met de organisatie van vakanties voor iedereen voor wie het - om wat voor reden dan ook - niet (meer) zo eenvoudig is alleen op vakantie te gaan.

Dit kunnen zij doen door de enorme, enthousiaste inzet van de vrijwilligers, die alles in het werk stellen om hun gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Daarom is het goed om te weten dat het vakantiebureau vakanties organiseert voor:

  • mensen die veel (alleen) thuis zijn, waardoor hun sociale contacten minder zijn geworden
  • mensen die het een vertrouwd idee en veilig gevoel vinden dat er tijdens hun vakantie de klok  rond vrijwilligers aanwezig zijn, waar ze zo nodig op terug kunnen vallen
  • mensen met een kwetsbare gezondheid
  • mensen met een lichamelijke beperking
  • mantelzorgers met partner
  • (echt)paren van wie een van de partners thuiswonend en dementerend is.


In deze weken wordt er samengewerkt met Alzheimer Nederland. Ook is er een samenwerking met de Afasie Vereniging Nederland.

De vakanties onderscheiden zich door de sfeer, de gastvrijheid, de gezelligheid en de wederzijdse verbondenheid tussen gast en vrijwilliger. Alle vakantieweken dragen een open, protestants-christelijk karakter. Dat is terug te vinden in de aanwezigheid van een pastor, tijdens iedere week. Daarnaast is er op zondag een viering in "eigen huis".

Het vakantiebureau beschikt over eigen accommodaties, zoals De Werelt in Lunteren, het F.D. Roosevelthuis in Doorn en Dennenheul in Ermelo. Daarnaast worden er weken georganiseerd in Het Bosgoed in Lunteren , de Imminkhoeve in Lemele en hotel Gaasterland in Rijs(Friesland) en kunt u gaan varen met de Prins Willem-Alexander.

Voor meer informatie  over de verschillende reizen kunt u de website www.hetvakantiebureau.nl bezoeken of een vakantiegids meenemen. Enkele exemplaren staan in de folderstandaard in de hal van de kerk.

Bent u een alleenstaande ouder die iedere dag de zorg heeft voor de kinderen? Die er wel eens een week tussenuit wil, maar daar niet voldoende mogelijkheden voor heeft? Die het niet ziet zitten om alleen met de kinderen te gaan kamperen? Dan zijn de vakantieweken die het vakantiebureau samen met YMCA vakanties organiseert iets voor u.

De eenoudervakanties van hetvakantiebureau.nl en de YMCA zijn groepsvakanties. Ze worden begeleid door vrijwilligers. U heeft recht op tijd voor uzelf, maar er zijn ook gezamenlijke momenten, zoals de maaltijden en wellicht leuke uitstapjes.

Voor meer informatie over vakanties voor eenoudergezinnen kunt u de website www.hetvakantiebureau.nl of www.ymcavakanties.nl bezoeken of een vakantiegids meenemen (folderstandaard in de hal van de kerk)

 

VRIJWILLIGERS

De vakantieweken zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet van vrijwilligers. Jaarlijks werken zo’n 1.600 vrijwilligers mee aan de vakantieweken.

De vrijwilligers zijn mensen van uiteenlopende leeftijden en met diverse achtergronden, opleidingen, ervaringen en kwaliteiten. We nodigen vooral jonge mensen uit een keer mee te doen aan een vakantieweek. Vanzelfsprekend zijn ook stagiaires, bijvoorbeeld van HBO-V en PABO, van harte welkom.

Elke keer opnieuw is het voor de vrijwilligers de uitdaging om, in de korte tijd die een vakantieweek duurt, met elkaar een team te vormen en de vakantiegasten een fijne vakantieweek te bezorgen.

Het is hard werken geblazen, maar je krijgt er veel voor terug. Vooral verpleegkundigen en verzorgenden zijn van harte welkom. Het vrijwilligerswerk in een vakantieweek is absoluut niet te vergelijken met de gewone werksituatie. Gasten en vrijwilligers zijn in een vakantiestemming en er is geen sprake van werkdruk. Er is tijd en aandacht om extra zorg aan de gast te besteden en om - naast de zorg - ook de gast te begeleiden bij de vakantieactiviteiten.

Dit maakt het tot een uitdaging om in korte tijd een hecht team te vormen waarmee een succesvolle vakantieweek verwezenlijkt kan worden.

Heeft u interesse om als vrijwilliger mee te werken? Meer informatie kunt u vinden op de website: www.hetvakantiebureau.nl 

Laatst aangepast op maandag, 25 juni 2018 08:32