U bevindt zich hier:Beginpagina - Jeugd - Jeugd en dienst
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

Jeugd en kerkdienst (4)

vrijdag, 09 juli 2021 11:19

Zondag 11 juli 2021

Vandaag is de overstapviering. We staan stil bij de ‘overstap’ van Bram, Carus, Damian, Foort, Levi en Nick van groep 8 die na de zomer naar de middelbare school gaan. Thema van de dienst is ‘stappen naar de toekomst.
Deze zondag zal  ds. Dick Steenks zal voorgaan  Er kunnen ongeveer 80 mensen in de kerk, dus wees van harte welkom. Voor kinderen tot 8 jaar is er oppas. Er is nog géén kindernevendienst. Die start weer op 18 juli 2021

De orde van dienst en zondagsbrief leest u door op onderstaande link te klikken:

pdf Orde van dienst en zondagsbrief 11 juli 2021 overstapviering (327 KB)

woensdag, 11 maart 2015 17:45

Jeugdkerk

Jeugd kerk

 

In de onze kerk is het om de ca. 6 weken jeugdkerk.  De jongeren die naar de Middelbare school gaan, verlaten voor de schriftlezing de kerk om in een aparte ruimte, hun eigen viering te beleven. Elke keer is er een ander thema wat van te voren aan de jongeren bekend wordt gemaakt. . Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de jeugdouderling Mirjam v.d. Linden of Jacintha Dekker

 

 

 

 

woensdag, 09 december 2009 17:10

Kindernevendienst

Kindernevendienst

Tijdens de kerkdiensten in de Maartenskerk op zondagmorgen is er altijd kindernevendienst. Dit betekent dat de kinderen van 4 t/m 12 jaar (de basisschoolleeftijd) voor de schriftlezingen naar hun eigen ruimte gaan en daar het verhaal van die zondag verteld krijgen. Afhankelijk van de hoeveelheid resterende tijd is er ook ruimte voor een verwerking of een andere activiteit. Tijdens de collecte na de preek komen de kinderen weer terug in de kerk. In het deel van de dienst dat de kinderen in de kerk zijn hebben ze op verschillende manieren hun eigen plek: Er is bijna altijd een kinderlied, vaak is er even een gesprekje met de voorganger en in elk geval gaan de kinderen altijd met het licht van een kleine Paaskaars, ontstoken aan de grote Paaskaars, naar de nevendienst toe. In de adventtijd en veertigdagentijd is er meestal, zowel in de kerk als bij de nevendienst, een project waardoor een aantal elementen uit de diensten op elkaar betrokken worden.

De kindernevendienst van de Protestantse gemeenten draagt de naam De Goede Herder. Deze naam is overgenomen van de voorloper van de kindernevendienst: de zondagsschool.

Er wordt meestal kindernevendienst gegeven in een groep. Afhankelijk van een thema en de opkomst wordt er soms gekozen voor 2 groepen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Kinderen zijn altijd welkom om mee te gaan naar en mee te doen aan de kindernevendienst. Ook kinderen van gasten of anderen die de diensten in de Maartenskerk zomaar eens een keer meebeleven.

woensdag, 09 december 2009 19:03

Diensten voor jong en oud

Diensten voor jong en oud

Vier keer per jaar is er een bijzondere dienst voor jong en oud in de Maartenskerk. Twee daarvan onder lelding van onze eigen predikant en twee keer is er sprake van een gastvoorganger.